Tájékoztató településnév-használattal kapcsolatban

Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testülete18/2024. (IX. 26.) önkormányzati rendeletével döntött a város jelképeinek és nevének használatáról.

                A város jelképeinek (címer és zászló) használata az eddigiekkel azonos módon, a „Tamási” településnév használata 2024. szeptember 27. napjától engedélyhez kötött. A településnév használatát a Tamási Polgármesteri Hivatal Jegyzői Titkárságán díjmentesen kérelmezhetik azok a természetes személyek, jogi személyek és más szervezetek tevékenységük során vagy működésükkel összefüggésben, akiknek székhelye, telephelye, fióktelepe, illetve lakó- vagy tartózkodási helye Tamási közigazgatási területén van; tevékenysége, működése jellemző módon a településhez kötődik; vagy tevékenysége a településhez kötődő termékek előállítására, értékesítésére irányul.

A névhasználat engedélyezéséről, valamint az engedély visszavonásáról a Humánpolitikai Bizottság véleményezését követően, átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

                Közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el az, aki a város címerét, zászlaját vagy nevét engedély nélkül vagy az engedélyben meghatározottaktól eltérően használja.A közösségi együttélés szabályait sértő magatartás elkövetőjével szemben 200.000,- forintig terjedő közigazgatási bírság kiszabásának van helye.

                A településnév-használat részletes szabályait tartalmazó önkormányzati rendelet, továbbá a településnév illetve a város jelképeinek használatához kapcsolódó kérelem nyomtatványok az alábbi linken letölthetőek.