Tájékoztató az építéshatósági változásokról

Tájékoztatom a Tamási járás valamennyi településén élő lakosokat, hogy a Magyarország Országgyűlése által elfogadott 2019. évi CX. törvény értelmében, a Tamási Város Jegyzőjéhez, mint elsőfokú építésügyi hatósághoz tartozó valamennyi építésügyi hatósági eljárás - építési, bontási, fennmaradási, használatbavételi engedélyezés, jogutódlás és használatbavétel tudomásulvétele, engedély hatályának meghosszabbítása, hatósági bizonyítványok kiállítása, kötelezési eljárások (a folyamatban lévő eljárások is) az illetékesség és a hatáskör tekintetében 2020. március 1-től a Tolna Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályához kerülnek át.

A továbbiakban a Tamási járást tekintve az ügyintézés a Tolna Megyei Kormányhivatal Tamási Járási Hivatal épületében (7090 Tamási, Szabadság u. 54.) a III. emelet 6. számú irodájában lehetséges.

Tamási Város tekintetében a településképi bejelentési és véleményezési eljárások ügyében változatlanul a műszaki hatósági csoporthoz lehet fordulni, illetve továbbra is a polgármesteri hivatal látja el a telekalakítási szakhatósági ügyekkel és a rendeltetésmódosítási engedélyezési eljárásokkal kapcsolatos feladatokat.


Tamási Város Jegyzője

Előző Vegyszeres gyomirtás a MÁV Zrt. vonalhálózatán 2020