Tájékoztató ásott vagy fúrt kutak engedélyeztetéséről

Tisztelt Tamási Lakosok!

A jelenleg hatályos szabályozás alapján az alábbi tájékoztatást adjuk az engedély nélkül fúrt vagy ásott kutak fennmaradási és üzemeltetési engedélyeztetéséről.

Az engedély nélkül létesített kutak fennmaradásához továbbra is vízjogi fennmaradási és üzemeltetési engedélyt kell kérnie annak létesítőjének, illetve jelenlegi üzemeltetőjének.

A fennmaradási engedély abban az esetben adható meg, ha a kút megfelel a vízjogi létesítési és üzemeltetési engedély kiadására vonatkozó, jogszabályban meghatározott követelményeknek, hatósági előírásoknak.

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény (Vgtv.) 2018. december 21. napján hatályba lépett módosítása értelmében, mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő vagy üzemeltető, aki 2018. december 21. napját megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltet kutat, ha a vízjogi fennmaradási és üzemeltetési engedélyezési eljárást 2020. december 31-ig kérelmezi. A kérelem benyújtása 2020. január 1. napjától illetékmentes, az engedélyeztetésre vonatkozó előírások további tekintetben nem változtak.

A jegyzőhöz benyújtandó kérelem mellékleteként tervező által készített megvalósulási tervdokumentációt és a kutat, illetve annak környezetét bemutató fotót kell csatolni.

Az engedélyezési eljárással kapcsolatos tájékoztatást a Tamási Polgármesteri Hivatal Műszaki Hatósági Csoport 14. számú Irodájánál kaphat ügyfélfogadási időben. (Ügyfélfogadási idő: Hétfő: 8:00 – 18:00 és Csütörtök: 8:00 – 16:30).

Az engedélyezési kérelem letölthető innen!

Tamási Város Jegyzője

Az engedélyezési kérelem letölthető innen!
Előző Pályázati kiírás SPORTOK HÁZA meghatározott helyiségeinek bérbeadására, hasznosítására