Parkolás a városközpontban

Tisztelt Lakosság!

Korábbi felhívásainknak és a Közterületfelügyelő munkájának köszönhetően az elmúlt hónapokban kevesebb a gépjárműveikkel szabálytalanul parkolók száma.

Továbbra is problémát jelent a Spar üzletház környezetében található parkolók használata. Sok gépjármű-tulajdonos hosszú ideig – akár több óráig is – a parkolóban tárolja gépjárművét. A városközpont parkolóinak elsődleges funkciója, hogy az üzletekbe, intézményekbe látogatók rövid ideig történő parkolását biztosítsák, ne a munkaidejüket töltő alkalmazottak vagy környékbeli lakosok gépjárműtárolását szolgálják. A Garay utcában kialakított parkolásra alkalmas terület nem mindenki számára ismert. Célszerű lenne annak használata, különösen a környéken dolgozók számára. Kérjük, hogy a környéken dolgozók lehetőleg a Garay utcai parkolót használják. Említésre méltó még a Eötvös utcában és a Bocskai közben történő parkolás is. Ezúton megkérjük a sportcsarnokot használókat, szülőket, hogy legyenek szívesek a Kossuth téri parkolót használni (hétvégén és hétközben 16:00 óra után ingyenes), az intézmény területére ne hajtsanak be gépjárműveikkel. Az udvarba történő behajtást tábla tiltja. A Kossuth téri parkoló kb. 150 méterre található a sportcsarnoktól. Rövid távú célunk, hogy a Tamási Közös Önkormányzati Hivatal udvarában további parkolókat tudjunk biztosítani. Reményeink szerint ez jövő évben meg is valósulhat.

Parkolási lehetőségek a városközpontban: Rendelőintézet parkolója, DM üzlet parkolója, Spar üzlet parkolója, Dám üzletház parkolója, Garay utca 4. alatt kialakított parkoló, továbbá a Kossuth téren működő fizetős parkoló.

Kérjük a Tisztelt gépjármű-tulajdonosokat, hogy tartsák be a KRESZ előírásait!

Városüzemeltetési és Építéshatósági Iroda

Előző 1956. november 4-ére emlékezünk