Lakossági felhívás házszám elhelyezési kötelezettségről!

Tisztelt Tamási lakosok!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény, valamint Tamási Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közterületek elnevezéséről és az elnevezésük megváltoztatására irányuló kezdeményezésről, továbbá a házszám-megállapítás szabályairól szóló 11/2014. (VIII.29.) önkormányzati rendelet értelmében minden házszámmal ellátott épületen a tulajdonosnak fel kell tüntetnie a házszámot.

Az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének, használójának a házszámot a közterületi telekhatártól mért 10 méteren belül, 2-5 méter közötti magasságban, az épület közút felőli homlokzatán, vagy az ingatlan közterületi kerítésén (bejárati ajtón) úgy kell elhelyeznie, hogy a közterületről jól látható és olvasható legyen.

Az ingatlan tulajdonosa saját költségén köteles kihelyezni, illetve pótolni a hiányozó vagy az elavult házszámtáblát.

Amennyiben az ingatlan tulajdonosa, kezelője vagy használója nem tesz eleget a házszámtábla kihelyezésére vonatkozó rendelkezéseknek, az a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendelet értelmében 50.000,- forintig terjedő helyszíni bírsággal, 200.000,- forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

A fentiek értelmében kérjük azon ingatlantulajdonosokat, akiknek a lakóépületén a házszám nem került kihelyezésre, vagy nem a megfelelő házszám került elhelyezésre, hogy legkésőbb 2023. október 15. napjáig szíveskedjenek gondoskodni annak pótlásáról, illetve cseréjéről.

Együttműködésüket és segítő munkájukat előre is köszönjük.

Tamási Város Önkormányzata

Előző Aszfaltozás a Bajcsy-Zsilinszky utcában