Közlemény a Rendelőintézetben a COVID-19 járvány miatt elrendelt korábbi korlátozó intézkedések változásairól

A COVID-19 járvány helyzetének hazai kedvező változásai miatt több lépésben meghozott kormányzati intézkedések lehetővé teszik az egészségügyi ellátás fokozatos kiterjesztését.

2020. június 15-től kezdődően a járó- és a fekvőbeteg ellátásban korlátozás nélkül minden beavatkozás, kezelés elvégezhető, mely a beteg számára szükséges, amennyiben a COVID-19 megbetegedés illetve annak gyanúja nem áll fenn. A beteglátogatás ismét lehetővé válik a védekezésre vonatkozó általános- illetve helyi szabályok betartása mellett.

A járó- és fekvőbeteg ellátás igénybevételére, a betegek látogatására illetőleg a járványügyi védekezés legfontosabb szabályaira vonatkozó részletes tájékoztató az alábbiakban kerül ismertetésre:

Fekvőbeteg szakellátás

 

  • Valamennyi egynapos illetve nem egynapos műtéti beavatkozás korlátozás nélkül elvégezhető.
  • A betegek a járvány előtti rendnek megfelelően az egyes szakrendeléseken telefonon, vagy szükségesség esetén újabb személyes vizsgálatot követően kapnak előjegyzési időpontokat a műtéti beavatkozásokhoz. A korábban várólistán nem rögzített újabb egynapos sebészeti ellátások előjegyzése is megkezdődik.
  • Fekvőbeteg szakellátás, műtéti beavatkozás céljából történő beteg felvétel COVID-19 megbetegedés illetve annak gyanúja esetén továbbra is csak sürgősségi javallat esetén történhet. A betegfelvétel előtt pretriage történik. Amennyiben fertőző betegség gyanúja nem merül fel, a beteg felvételre kerülhet a fekvőbeteg ellátó osztályra, a műtéti beavatkozás elvégezhető. Amennyiben felmerül a COVID-19 megbetegedés gyanúja, akkor PCR tesztet kell végezni és a beteget otthonában el kell különíteni. Amennyiben állapota kórházi kezelést igényel, a járványügyi célból kijelölt kórházba kell irányítani.  A mintavételi eljárás Dombóváron és Tamásiban, a Rendelőintézetekben erre a célra kialakított rendelő helyiségben történik.
  • A korai aktív rehabilitációs ellátások mellett újra indulnak a tervezett, programozott rehabilitációs ellátások. A betegek felvételéhez az előző pontban ismertetett eljárásrend betartása szükséges.
  • Megfelelő szakmai indikáció esetén, háziorvosi javaslat, beutaló alkalmazásával, az aktuálisan rendelkezésre álló kapacitás figyelembevételével, előjegyzés alapján ismét felvételre kerülhetnek a betegek a krónikus fekvőbeteg osztályokra (krónikus belgyógyászat, ápolás). A betegek felvételéhez az előző pontban ismertetett eljárásrend betartása szükséges.
  • Kórházi fekvőbeteg osztályokról a betegek csak negatív PCR teszt eredmény után helyezhetők át szociális otthonokba, idős ellátó intézményekbe.
  • A sürgősségi ellátás igénybevétele akut ellátás szükségessége esetén a kórház sürgősségi fogadóhelyén, a mentő bejárónál kialakított belépési ponton lehetséges. Itt történik meg a járványügyi pretriage valamennyi kórházba belépő beteg részére.

 

Betegek látogatására vonatkozó részlet szabályok 2020. június 12-től

 

  • A betegeket csak egészséges személy látogathatja. A látogatás előtt hőmérséklet mérés történik a bejáratnál. Hőemelkedés, láz, légúti tünetek esetén a látogatás nem engedélyezett.
  • A látogató az orrot és szájat eltakaró maszkot viselni köteles.
  • A kötelezően előírt távolságtartás megtartása és a betegszobák mérete miatt egyidejűleg egy beteget csak egy személy látogathat.  Egy beteget naponta lehetőleg csak 2 személy látogasson.
  • A látogatás időtartama a betegszobában lehetőleg ne haladja meg a 15 percet. A látogatott beteg állapotának és az időjárásnak függvényében ennél hosszabb idő a szabadban, kórház parkjában engedélyezett.
  • A betegek részére, élelmiszer, használati tárgyak a fekvőbeteg osztályra behozhatók.
  • Az egyes látogatók között a 2 méteres távolság betartása kötelező.
  • A látogatók részére a bejáratnál és a betegszobákban szappanos vagy/és alkoholos kézfertőtlenítési lehetőség biztosított, használatuk kötelező.
  • A betegekhez fodrász, manikűrös, pedikűrös igény esetén bemehet a látogatásra vonatkozó valamennyi szabály betartása mellett.
  • A betegek látogatására csak olyan időszakban van lehetőség, amikor az osztályos betegellátási rendet nem zavarja. A látogatás lehetőség szerint a délutáni órákban történjen.
  • A szülészeti osztályon az apa jelenléte a szülésnél lehetséges, de az előírt védőeszköz használat és a járványügyi szabályok betartása kötelező.
  • Súlyos állapotú betegtől történő elbúcsúzás lehetősége nem minősül látogatásnak, eddig is biztosított volt az előírt járványügyi szabályok betartása mellett.
  • A betegek számára a vallásgyakorlás lehetősége biztosított (atyák, lelkészek, egyházi kisegítő személyek) az előírt járványügyi szabályok betartásával.

 

Járóbeteg szakellátás

 

  • Kiemelendő és fontos, hogy továbbra is telefonon történő elsődleges kapcsolatfelvétel szükséges, melynek során a panaszok, tünetek, eddigi gyógyszerelés stb. ismeretében a szakorvos diagnosztikus és terápiás javaslatot tehet. A telefonos konzultáció alapján a szakorvos dönt a személyes vizsgálat szükségességéről, melyre a beteg időpontot kap.
  • Kérjük betegeinket, hogy minden esetben először telefonon keressék fel szakrendeléseinket és telefonon történjen az első konzultáció. Kérjük továbbá a megadott időpontok betartását annak érdekében, hogy a rendelőintézeti zsúfoltság elkerülhető, és a legalább 1,5-2 m-es védőtávolság betartható legyen.
  • Megszűnik az óránként 4 beteg vizsgálatára vonatkozó időkorlát. Minden szakrendelés, a szakterület jellegétől függőn határozza meg az egy óra alatt illetve a rendelési idő alatt általa biztonsággal ellátható betegek számát. Az előjegyzési időpontok is ennek megfelelően kerülnek megadásra.
  • A rendelőintézetbe történő belépéskor továbbra is ellenőrző triage történik lázméréssel, kérdőív kitöltésével, csak a triage vizsgálat negativitása esetén mehetnek a betegek a szakrendelésekre. Minden betegnek kötelezően maszkot kell viselnie és a kötelező 1,5-2 m-es távolságot valamint az egyéb előírt higiénés szabályokat be kell tartania.
  • Figyelem! A beutaló nélkül igénybe vehető szakrendelésekre is előzetesen telefonon kell bejelentkezni hasonlóan a beutaló köteles szakrendelésekhez.
  • A járóbeteg ellátás keretében elvégzendő sürgős, azonnali vizsgálatok (Pl. sérülések, traumák)  a járvány előtt rendnek megfelelően előjegyzés nélkül történnek elsősorban, de nem kizárólagosan  a sebészeten, traumatológián, a sürgősségi fogadóhelyen.
  • COVID-19 gyanús vagy igazoltan COVID pozitív beteg járó betegként történő ellátásra nincs lehetőség.


A zökkenőmentes és biztonságos, szervezett betegellátás érdekében kérjük fentiek maradéktalan, pontos betartását. Kérem a kórházunkat bizalommal felkereső betegek segítő együttműködését a fentiekben részletezz ellátásrend mindennapi működtetésében.

Tamási Rendelőintézetben elérhető szakorvosi ellátások

Kérjük, hogy továbbra is először telefonon jelentkezzenek a panaszokkal

Tamási Rendelőintézetben elérhető szakorvosi ellátások

 

Szakrendelés Tamási Telefon E-mail
Sebészet Járvány előtti rend szerint Központi sebeszet.trend@szlkorhaz.hu
Labor Járvány előtti rend szerint Központi labor.trend@szlkorhaz.hu
Szülészet - nőgyógyászat Járvány előtti rend szerint Központi ngyogy.trend@szlkorhaz.hu
Belgyógyászati típusú ellátás (kardiológia, diabetológia) Járvány előtti rend szerint Tamásiban és
Pincehelyen*
Központi

belgyogyaszat.trend@szlkorhaz.hu

belgyogyaszat.prend@szlkorhaz.hu

Tüdőgyógyászat Járvány előtti rend szerint Központi tudogondozo.trend@szlkorhaz.hu
Bőrgyógyászat Csütörtökön Központi borgyogyaszat.trend@szlkorhaz.hu
Urológia Hétfőn és kedden Központi urologia.trend@szlkorhaz.hu
Szemészet Járvány előtti rend szerint Központi szemeszet.trend@szlkorhaz.hu
Fül - orr - gége Járvány előtti rend szerint Központi fog.trend@szlkorhaz.hu
Pszichiátria Járvány előtti rend szerint Központi pszichiatria.trend@szlkorhaz.hu
Neurológia Járvány előtti rend szerint Központi neurologia.trend@szlkorhaz.hu
Onkológia Járvány előtti rend szerint Központi onkologia.trend@szlkorhaz.hu
Reumatológia Szünetel. Ellátás Dombóváron a járvány előtti rend szerint Központi reuma.trend@szlkorhaz.hu
Radiológia és UH diagnosztika Járvány előtti rend szerint Központi

rtg.trend@szlkorhaz.hu

ultrahang.trend@szlkorhaz.hu

Fizikoterápia Járvány előtti rend szerint Központi fiziko.trend@szlkorhaz.hu
Ortopédia Járvány előtti rend szerint Központi ortopedia.trend@szlkorhaz.hu
Szakrendelés Tamási Telefon E-mail Sebészet Járvány előtti rend szerint Központi sebeszet.trend@szlkorhaz.hu Labor Járvány előtti rend szerint Központi labor.trend@szlkorhaz.hu Szülészet - nőgyógyászat Járvány előtti rend szerint Központi ngyogy.trend@szlkorhaz.hu Belgyógyászati típusú ellátás (kardiológia, diabetológia) Járvány előtti rend szerint Tamásiban és
Pincehelyen* Központi

belgyogyaszat.trend@szlkorhaz.hu

belgyogyaszat.prend@szlkorhaz.hu

Tüdőgyógyászat Járvány előtti rend szerint Központi tudogondozo.trend@szlkorhaz.hu Bőrgyógyászat Csütörtökön Központi borgyogyaszat.trend@szlkorhaz.hu Urológia Hétfőn és kedden Központi urologia.trend@szlkorhaz.hu Szemészet Járvány előtti rend szerint Központi szemeszet.trend@szlkorhaz.hu Fül - orr - gége Járvány előtti rend szerint Központi fog.trend@szlkorhaz.hu Pszichiátria Járvány előtti rend szerint Központi pszichiatria.trend@szlkorhaz.hu Neurológia Járvány előtti rend szerint Központi neurologia.trend@szlkorhaz.hu Onkológia Járvány előtti rend szerint Központi onkologia.trend@szlkorhaz.hu Reumatológia Szünetel. Ellátás Dombóváron a járvány előtti rend szerint Központi reuma.trend@szlkorhaz.hu Radiológia és UH diagnosztika Járvány előtti rend szerint Központi

rtg.trend@szlkorhaz.hu

ultrahang.trend@szlkorhaz.hu

Fizikoterápia Járvány előtti rend szerint Központi fiziko.trend@szlkorhaz.hu Ortopédia Járvány előtti rend szerint Központi ortopedia.trend@szlkorhaz.hu
Szakrendelés Tamási Telefon E-mail
Szakrendelés
Tamási
Telefon
E-mail
Sebészet Járvány előtti rend szerint Központi sebeszet.trend@szlkorhaz.hu
Sebészet
Járvány előtti rend szerint
Központi
sebeszet.trend@szlkorhaz.hu
sebeszet.trend@szlkorhaz.hu
Labor Járvány előtti rend szerint Központi labor.trend@szlkorhaz.hu
Labor
Járvány előtti rend szerint
Központi
labor.trend@szlkorhaz.hu
labor.trend@szlkorhaz.hu
Szülészet - nőgyógyászat Járvány előtti rend szerint Központi ngyogy.trend@szlkorhaz.hu
Szülészet - nőgyógyászat
Járvány előtti rend szerint
Központi
ngyogy.trend@szlkorhaz.hu
ngyogy.trend@szlkorhaz.hu
Belgyógyászati típusú ellátás (kardiológia, diabetológia) Járvány előtti rend szerint Tamásiban és
Pincehelyen* Központi

belgyogyaszat.trend@szlkorhaz.hu

belgyogyaszat.prend@szlkorhaz.hu

Belgyógyászati típusú ellátás (kardiológia, diabetológia)
Járvány előtti rend szerint Tamásiban és
Pincehelyen*
Központi

belgyogyaszat.trend@szlkorhaz.hu

belgyogyaszat.prend@szlkorhaz.hu

belgyogyaszat.trend@szlkorhaz.hu

belgyogyaszat.trend@szlkorhaz.hu

belgyogyaszat.prend@szlkorhaz.hu

belgyogyaszat.prend@szlkorhaz.hu
Tüdőgyógyászat Járvány előtti rend szerint Központi tudogondozo.trend@szlkorhaz.hu
Tüdőgyógyászat
Járvány előtti rend szerint
Központi
tudogondozo.trend@szlkorhaz.hu
tudogondozo.trend@szlkorhaz.hu
Bőrgyógyászat Csütörtökön Központi borgyogyaszat.trend@szlkorhaz.hu
Bőrgyógyászat
Csütörtökön
Központi
borgyogyaszat.trend@szlkorhaz.hu
borgyogyaszat.trend@szlkorhaz.hu
Urológia Hétfőn és kedden Központi urologia.trend@szlkorhaz.hu
Urológia
Hétfőn és kedden
Központi
urologia.trend@szlkorhaz.hu
urologia.trend@szlkorhaz.hu
Szemészet Járvány előtti rend szerint Központi szemeszet.trend@szlkorhaz.hu
Szemészet
Járvány előtti rend szerint
Központi
szemeszet.trend@szlkorhaz.hu
szemeszet.trend@szlkorhaz.hu
Fül - orr - gége Járvány előtti rend szerint Központi fog.trend@szlkorhaz.hu
Fül - orr - gége
Járvány előtti rend szerint
Központi
fog.trend@szlkorhaz.hu
fog.trend@szlkorhaz.hu
Pszichiátria Járvány előtti rend szerint Központi pszichiatria.trend@szlkorhaz.hu
Pszichiátria
Járvány előtti rend szerint
Központi
pszichiatria.trend@szlkorhaz.hu
pszichiatria.trend@szlkorhaz.hu
Neurológia Járvány előtti rend szerint Központi neurologia.trend@szlkorhaz.hu
Neurológia
Járvány előtti rend szerint
Központi
neurologia.trend@szlkorhaz.hu
neurologia.trend@szlkorhaz.hu
Onkológia Járvány előtti rend szerint Központi onkologia.trend@szlkorhaz.hu
Onkológia
Járvány előtti rend szerint
Központi
onkologia.trend@szlkorhaz.hu
onkologia.trend@szlkorhaz.hu
Reumatológia Szünetel. Ellátás Dombóváron a járvány előtti rend szerint Központi reuma.trend@szlkorhaz.hu
Reumatológia
Szünetel. Ellátás Dombóváron a járvány előtti rend szerint
Központi
reuma.trend@szlkorhaz.hu
reuma.trend@szlkorhaz.hu
Radiológia és UH diagnosztika Járvány előtti rend szerint Központi

rtg.trend@szlkorhaz.hu

ultrahang.trend@szlkorhaz.hu

Radiológia és UH diagnosztika
Járvány előtti rend szerint
Központi

rtg.trend@szlkorhaz.hu

ultrahang.trend@szlkorhaz.hu

rtg.trend@szlkorhaz.hu

rtg.trend@szlkorhaz.hu

ultrahang.trend@szlkorhaz.hu

ultrahang.trend@szlkorhaz.hu
Fizikoterápia Járvány előtti rend szerint Központi fiziko.trend@szlkorhaz.hu
Fizikoterápia
Járvány előtti rend szerint
Központi
fiziko.trend@szlkorhaz.hu
fiziko.trend@szlkorhaz.hu
Ortopédia Járvány előtti rend szerint Központi ortopedia.trend@szlkorhaz.hu
Ortopédia
Járvány előtti rend szerint
Központi
ortopedia.trend@szlkorhaz.hu
ortopedia.trend@szlkorhaz.hu

 

Telefon elérhetőség a Tamási RI központi számokon keresztül: 74-471-211, 74-471-050
Elérhetőség Pincehely központi számokon keresztül: 74-406-682, 74-406-676



Dr. Kerekes László
főigazgató

Előző Vágányzári információ