Komolyzenei hangverseny a tamási római katolikus templomban

A „Tamási nyár” rendezvénysorozat keretében, a tamási római katolikus templomban 2016. július 8-án 18.00 órakor komolyzenei hangversenyre kerül sor.

A programra minden komolyzene iránt érdeklődő látogatót várunk, aki szereti a klasszikus zenét, azon belül is a barokk muzsikát.

A Miszla Art Kulturális Központ és Alkotóházban zajló mesterkurzus résztvevői adnak koncertet péntek este. Az idei évben a barokk zene áll a mesterkurzus tematikájának középpontjában, 30 hallgató, erdélyi, cseh, lengyel, olasz, holland, taiwani és magyar zeneakadémisták, végzett és leendő hallgatók tanulnak a nemzetközi összetételű oktató csoporttól. A tíz napos kurzus egyéni, kiscsoportos és zenekari foglalkozásokból áll, hagyományos barokk hangszereken folyik a képzés, többek között lanton, csembalón, barokk hegedűn és furulyán. Az idén elsősorban Telemann és Bach művek szerepelnek a kurzus anyagában, a mesterkurzus résztvevőinek hangversenyére kerül sor Tamásiban pénteken. A gyönyörű és egyben tökéletes akusztikájú templomi környezetben felcsendülő művek bizonyára szép élményt, kikapcsolódást és feltöltődést jelentenek majd a közönségnek. A koncertre a belépés ingyenes.

Örömmel várják a látogatókat a Tamási Nyár rendezvénysorozatára a Művelődési Központ munkatársai.

Előző "Lészen bőven étel, ital"