Filmnap a Városi Művelődési Központban

November 17-én a filmeké lesz a főszerep a művelődési központban. Gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek is vetítünk filmeket délutántól éjszakáig.

Sorrendben a következőket:

14 órától: A kék bolygó – 3D-s színes, magyar ismeretterjesztő film
12 éven felülieknek
A film témái: Nap, Hold, Föld, mágneses mező, sarki fény, műhold, évszakok, légkör, aszteroida, pangea, földrengés, vulkánok, el-nino, felhők, tornádó, ciklon, cunami, hőerőmű, vízerőmű, atomerőmű, hőszivattyú, napelem, napkollektor, szélturbina, bioszféra, növények, állatok, zöld gondolatok.

Sorrendben a következőket:

16.30 órától: Trollok – 3D-s színes, magyarul beszélő, amerikai animációs kalandfilm
6 év feletti gyerekeknek
A nagy szemű, borzas hajú, színes kis figurák saját világukban élnek. Ám két troll kénytelen vándorútra indulni: olyan tájakra jutnak el, és olyan kalandokba keverednek, amikről troll korábban nem is álmodott - és amitől biztosan az égnek áll a haja.


18.00 órától: Határtalan szerelem 2D-s színes, feliratos, görög romantikus dráma
OSVÁRT ANDREA FŐSZEREPLÉSÉVEL!
A film vetítése kapcsán KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ OSVÁRT ANDREÁVAL!
A mai Görögországban játszódó Határtalan szerelem három különálló történetben mesél egy-egy külföldi és görög szerelméről. Mindegyik sztoriban egy másik nemzedék lesz szerelmes egy olyan időszakban, amikor egész Dél-Európát súlyos társadalmi-gazdasági válság rengeti meg, ám a szálak végül összefutnak, és együttesen váltanak ki rendkívüli érzelmi hatást a film minden nézőjéből. A Határtalan szerelem ékes bizonyíték arra, hogy lehet akármilyen küzdelmes az emberek élete, nézhetnek szembe bármekkora nehézségekkel, az igazság, a szépség és az emberség ekkor sem pusztul el, és a szerelem a legsötétebb órákban is virágozhat.

20.00 órától: #Sohavégetnemérős 2D-s színes játékfilm
Fiataloknak ajánljuk.
A #Sohavégetnemérős egy zenés játékfilm, melyet a rendkívül népszerű zenei formáció, a Wellhello slágerei inspiráltak. A hat történetet Wellhello dalokkal egybeszövő film a mai huszonévesek életérzését, gondolkodását, problémáit, párkapcsolatait ábrázolja. Megjelenik benne minden, számukra létfontosságú motívum, az életüket sokszor uraló online szféra mellett a bulik, koncertek, fesztiválok világa is. A film alkotói is szinte mindannyian 30 év alattiak.

 

Várjuk november 17-én a filmrajongókat a Városi Művelődési Központban!

Előző Tájékoztató a 2016/2017. évi térítésmentes influenza elleni védőoltásról