A Pántlika Néptáncegyüttes kisfilmje az összetartozás napja alkalmából

Az összetartozás napja az 1920-as trianoni békediktátum aláírásának évfordulójára emlékező nemzeti emléknap Magyarországon, melyet 2010-ben, a 90. évfordulón hatályba lépett törvény hívott életre.

Idén, a magyarság szétszakításának 100. évfordulójára emlékezve indított Kárpát-medencei szintű kezdeményezést a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és az ELTE Savaria Egyetemi Központ Szökős Néptáncegyüttes, melynek célja, hogy virtuális csokorba gyűjtsék a Kárpát-medence néptáncait.

Az  "#Összetartozás100folk – Körbetáncoljuk a Kárpát-medencét!" elnevezésű felhívás alapján készített rövid táncanyagokból összevágott videó készül, ami a nemzeti összetartozás napján, június 4-én lát majd napvilágot. A kisfilm célja az lesz, hogy kifejezze azt a folytonosságot, amelynek ezeregyszáz éves létünket és jövőnket köszönhetjük a Kárpát-medencében.

Fenti felhíváshoz csatlakozva öltötték fel a Pántlika Néptáncegyüttes tagjai is a helyi népviseletet és készítették el törökkoppányi táncokat bemutató videójukat.
A felvételen közreműködnek Hutter Milán, Simon Szofi, Takács Botond és Tóth Boróka, felkészítőjük Kissné Kecskeméti Eszter volt.

Előző Újranyit az állampapír értékesítési pont