A csokoládékészítés rejtelmei

Kézműves csokoládé bemutatót szerveztek a Vályi Péter Szakképző Iskola másodéves pincér és szakács tanulóinak. A diákok nagy örömmel vetették bele magukat a csokigyártásba.

Rendhagyó órán vehettek részt a 10.C és a 10.D osztály tanulói január 8-án: a csokoládé készítés rejtelmeibe tekinthettek be. Az iskola vendége volt Sárközi Eszter, a Levande Design Chocolate alapítója. A mintegy három óra leforgása alatt a diákok megtudhatták, mit jelent a csoki temperálás, hogyan készíthetnek akár otthon is bonbont, és nagy örömükre ki is próbálhatták a készítés folyamatát. Tej- és fehér csokoládéból nyalókákat gyártottak, melyeket aztán színes cukrokkal díszítettek, és bonbon is készült, ezeket kétfajta trüffellel töltötték meg.

A teljes cikk az infotamasi.hu oldalon olvasható, ide kattintva!

Forrás: infotamasi.hu

A teljes cikk az infotamasi.hu oldalon olvasható, ide kattintva!
infotamasi.hu
Előző Néró gazdit keres!