„Csipike” gyermekszínházi bérletsorozat 2016/2017

A Városi Művelődési Központ meghirdeti „Csipike” gyermekszínházi bérletsorozatát a 2016-2017-es évre.

A bérlet négy előadást tartalmaz, melyek mindegyike jól ismert és szeretett mesék feldolgozása, adaptációja, ismert gyerekszínházak, bábszínházak előadásában. Várjuk az óvodásokat, kisiskolásokat, szülőket, nagyszülőket a bérletsorozat előadásaira!

A részletekről érdeklődni lehet a Városi Művelődési Központ nyitva tartási idejében és a 74/471-105-ös telefonszámon!

Az előadásokról itt olvashatnak:

TORZONBORZ VISSZATÉR2016. október 21. péntek
TORZONBORZ VISSZATÉR
Bóbita Bábszínház előadása
Torzonborz megszökik a dutyiból, és most még nagyobb gaztettet hajt végre, mint legutóbb. Felfalja az összes kolbászt és savanyú káposztát a nagyinál, és ez még csak kezdete a galád rabló gaztetteinek! Persze ismét a furfangos Paprika Jancsin és jó barátján, Vitéz Lackón a sor, hogy elkapják őt - ehhez azonban szükségük lesz egy tűzoltóautóra, egy jósnőre és varázsgömbjére, továbbá egy krokodilkutyára is!

2016. október 21. péntek

 

RÉMUSZ BÁCSI MESÉI: A SZUROKBABA2016. november 18. péntek
RÉMUSZ BÁCSI MESÉI: A SZUROKBABA
Nefelejcs Bábszínház zenés bábelőadása
Ki ne ismerné Rémusz bácsi történeteit a felnőttek közül? Szeretnénk, ha a gyerekek is megszeretnék a furfangos nyulat, és egy kicsit a ravaszdi rókát is. Ebben a darabban a szurokbabával egészül ki a csapat. Tóth Zsuzsa bábjaival Erdélyi Barnabás zenéivel élvezhetik az előadást kicsik és nagyok.

RÉMUSZ BÁCSI MESÉI: A SZUROKBABA2016. november 18. péntek

 

 

A SZÉPSÉG ÉS A SZÖRNYETEG2017. február 10. péntek
A SZÉPSÉG ÉS A SZÖRNYETEG
Nektár színház mesejátéka
A Szépség és a Szörnyeteg című mesejáték eredete egy orosz népmese, "A bíbor Rózsa". Ebben a mesében a jó megküzd a rosszal. A Szépség szeretetével, szelídségével küzd, hogy legyőzze a varázslatot, megszelídítse a megátkozott Herceget, hogy szörnnyé varázsolt arca újra emberi legyen! A történet kimondja az örök igazságot: A szeretet soha el nem múlik!

A SZÉPSÉG ÉS A SZÖRNYETEG2017. február 10. péntek

 

A RÚT KISKACSA2017. március 17. péntek
A RÚT KISKACSA
Ametist Bábszínház zenés bábjátéka
A baromfiudvarban a legnagyobb tojásból utolsóként bújik elő egy rút kiskacsa. Az első pillanattól kezdve idegenkedve fogadják, mindenki bántja és csúfolja. Egy nap aztán bánatában világnak indul. Sok megpróbáltatáson és kalandon keresztül igaz barátra talál a félelmetesnek tűnő Macsek személyében, akinek a segítségével sikerül túlélnie a hideg téli napokat. A tavasz beköszöntével a hajdani rút kiskacsa csodaszép hattyúvá cseperedik. A jól ismert Andersen mese bábszínházi adaptációját láthatjuk, csodaszép, különleges technikájú, klasszikus bábfigurákkal.

A RÚT KISKACSA2017. március 17. péntek
Előző Megnyílt a Tamási Galériában a „Bóbita 50” című kiállítás!