ESEMÉNYNAPTÁR

A Tamási Koppány Sportegyesület 1974-ben alakult. A kisegyesület működése a sport hagyományos értékeinek ápolásán, átadásán alapul. Fontos a tiszteletre, fegyelemre és alázatra nevelés, úgy gondoljuk ez az a közeg, ahol sok munkával kiváló eredmények születhetnek.

Súlyemelő évértékelő

Célunk továbbra is a tehetséggondozás, a sportolói bázis növelésével a súlyemelő sportág utánpótlásának biztosítása. A jelentős támogatásoknak köszönhetően a TKSE gazdálkodása az idei évben stabilabb eredményt mutatott. Jelentősebb változások is voltak egyesületünk háza táján. Egyesületünk felvételt nyert az Erőemelők Országos Szövetségébe. Horváth Fülöp megannyi bajnoki cím birtokosa, EB XIV. helyezett válogatott sportolót átigazoltuk, hét év után a Testvériség Sportegyesületben folytatja. Bázis hiányában szeptemberben ismét költöztek a súlyemelők. Az eredményesebb folytatáshoz nagyon fontos, hogy jobb és korszerűbb feltételeket biztosítsunk a sportolóknak. A Sportok Háza megvalósulása egyúttal nagy lökést adna a súlyemelő sportág helyi fejlesztésének és Tamási sportjának.     

Súlyemelésben folytattuk a tavalyi sikereket, az esztendő kiugró eredményeket hozott. Januárban 17 igazolt versenyzővel kezdtük meg az évet, a sűrű versenynaptár miatt 17 hazai és nemzetközi versenyen képviseltük Tamásit, ezen belül Magyarországot az U15 és U17 EB-n és a Masters VB-n. Tagjaink minden évben jelentős edzőtábori támogatást kapnak.

Az eredmények közül az EB IX. helyezés kiemelkedő, nemzetközi versenyeken 3 arany, 2 ezüst, 2 bronzérem, hazai bajnokságokon 7 arany, 3 ezüst, 3 bronzérem és több helyezés a termés. Válogatott versenyzőnk, Orsós Richárd nevéhez négy bajnokí cím és öt új országos csúcs fűződik. Sikeresen szerveztük és rendeztük a III. TAM-BAU Kupa valamint az U15 és U17 Országos Bajnokság versenyeit.

Az egyesület Sport XXI. Programjának megvalósításához a Magyar Olimpiai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma 350000 Ft pénzügyi támogatást nyújtott, a támogatásból versenyzőink új sportfelszeréseket vehettek át, illetve az Önkormányzat felé közüzemi díjakat számoltunk el. A MOL Új Európa Alapítvány Orsós Richárd felkészüléséhez 200000 Ft eszköztámogatással járult hozzá.

December 13-án a Tolna Megyei Diáksport Tanács Orsós Richárd és Fenyő Dániel nagyszerű diákolimpiai teljesítményét jutalmazta, Fenyő Dániel a „Tamási város jó tanuló-jó sportoló” idei díjazottja. Köszönetet kell mondanunk a kitartó tanítványainknak, akik egész éves szorgalmas munkával elérték az eredményeket. Különleges köszönettel tartozunk a Támogatóinknak, ennek köszönhetően eredményeink fejlődtek, a sportág presztízse, elismertségünk tovább erősödött a Régióban.

Tamási Város Önkormányzata, Lakatos Sándor alpolgármester Úr, Magyar Súlyemelő Szövetség, Tamási – Hús Kft., Kapos-Koppány Térsége Fejlődéséért Alapítvány, Suzuki Autószalon, TAM-BAU Kft., KOP-KA Zrt., Pech Ezermester Üzletház, Csepregi és Társa Kft., Topa és Társa Építési Kft., UDI Fuvar.

Szeretettel várjuk az olimpiai súlyemelés iránt érdeklődő 10-12 éves helyi fiatalokat!

A Tamási Weightlifting Team elérhetőségei:
Telefon: 30/517-7529
Web felületünk: koppanyse.hupont.hu
E-mail: sulyemeles3@freemail.hu

 

Bachmann Béla
elnök

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei