ESEMÉNYNAPTÁR

Sikeresen lezajlott a 2015. évi Tolna Megyei Kerékpáros Évadnyitó verseny, amely egyben a Tolna Megyei Nyílt Hegyi Bajnokság is volt.

2015. évi Tolna Megyei Kerékpáros Évadnyitó
A versenyt hosszú évek óta, szinte a Tamási kerékpársport létrejöttétől kezdve minden évben márciusban rendezi meg a Tamási Kerékpáros Club és a Tamási Kerékpáros Alapítvány, az utóbbi években rendre március 15-én a Szakály-Tamási borkombinát közötti 13,6 km hosszúságú útvonalon.

A versenyt összesen 21 korcsoportban hirdették meg a szervezők, melyből 16 korcsoport volt jelen. Ennek ellenére a létszám megfelelő volt, kissé nagyobb, mint amire számítottunk és ez főleg az amatőr korcsoportokban mutatkozott meg.

A verseny nemzetköziségét két szerb csapat, a Spartak Subotica (Szabadka) és a BK Sombor (Zombor) biztosította és nagyban hozzájárultak a verseny színvonalához is. Rajtuk kívül érkeztek résztvevők Mosonmagyaróvárról, Szegedről, Szekszárdról és Kecskemétről is.

A szakályi benzinkútnál 11:00 órakor indult a rajt Feuerbach Szabolcs szakályi alpolgármester úr köszöntőjét követően.

Kissé szeles, hűvös, de száraz időben teljesíthették a távot a versenyzők. A Szakályból Tamási felé vezető hosszú emelkedőn szétszóródtak a versenyzők, de az élboly masszívan egyben maradt egészen a célhoz vezető 1,5 km-es emelkedő aljáig, ahonnan a szabadkai klub U23-as versenyzője, Dragojevics Milán megindulva, és határozott előnyt tartva abszolút elsőként gurult át a célvolnalon, őt követte a Spartak Sombor U23-as kerékpárosa, Dario Marton, majd abszolút harmadikként érkezett a leggyorsabb magyar versenyző, Mészáros Máté, a Kecskeméti Elsősor SE amatőr felnőtt versenyzője.

Gratulálunk minden résztvevő versenyzőnek, kísérőnek, szakvezetőnek akik felkészítették, végig biztatták a versenyzőket.

Köszönjük a versenybírók munkáját, a szervezők segítségét, a szponzorok és média támogatását.

Jövőre újra megrendezzük a versenyt és szeretettel várunk mindenkit!

Tamási csapatok versenyzőinek eredményei:

Amatőr U11 fiú:
2. Kocsis Balázs (Tamási Kerékpáros Club)

Amatőr U15 fiú:
1. Simon Ákos (Tamási Kerékpáros Club)

Amatőr U17 fiú:
1. Breuer-Orbán Kristóf (Tamási Kerékpáros Club)
2. Zsolnai Márk (Tamási Kerékpáros Club)
3. Pásztor Bálint (Tamási Kerékpáros Club)

Igazolt U13 fiú:
5. Varga Marcell (Tamási MTB SC)

Igazolt U15 fiú:
6. Szedeli Krisztián (Tamási MTB SC)

Igazolt U17 fiú:
6. Deák Ervin (Tamási MTB SC)
7. Varga Viktor (Tamási MTB SC)

tamasikerekparsport.hu
EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei