ESEMÉNYNAPTÁR

Jó hangulatban, hajnalig tartó mulatással telt az idei Kerékpáros Bál is.

Sikeresen lezajlott a 28. Tamási Kerékpáros Bál

Galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Tamási Kerékpáros Alapítvány szervezésében megvalósult, nagy hagyományokkal rendelkező esemény Kocsis Zsigmond főszervező köszöntője után a Tamási Pántlika Néptáncegyüttes fellépésével indult, majd Széles András, Tamási város alpolgármestere méltatta megnyitó beszédében a város és a kerékpározás kapcsolatát, melynek egyik eredménye az évről-évre elnyert, leginkább a példa értékű kerékpárút-fejlesztéseknek köszönhető „Kerékpárosbarát település” cím, illetve a jövőben megvalósuló további kerékpáros beruházások, melyeknek a sportág is hasznát veszi. Ezt követően került sor a 15. Díjkiosztó Gála műsorra, ahol a két helyi sportegyesület, a Tamási Kerékpáros Club, illetve a Tamási MTB Sport Club eredményes kerékpárosait díjazták az előző, 2015. évben nyújtott teljesítmények alapján.

A sportolókat és vezetőket az Alapítvány által felajánlott oklevelekkel, kupákkal, Kónya kulcsmásoló ajándékaival, valamint az Észak Tolna Megyei Takarékszövetkezet ajándékaival jutalmazták. A díjátadó során közreműködött Széles András, Tamási Város alpolgármestere, Pásztor Attila, Tamási Rendőrkapitányság képviselője, Pappné Árvai Tünde, az Észak-Tolna Megyei Takarékszövetkezet ügyvezetője, Szőke Sándorné, a Tamási Kerékpáros Alapítvány kurátora, Cseresznyés Balázs, Tamási város önkormányzati képviselő-testületi tag, Marosi Norbert, a Tamási Kerékpáros Alapítvány kurátora, régi kerékpárversenyző, sokszoros magyar bajnok, Uhrin János, a Tamási Kerékpáros Club edzője és elnöke, Farkas Ferenc, a Tamási MTB Sport Club edzője és elnöke.

A Tamási Kerékpáros Club sportolói közül a legeredményesebbek:
1. Pásztor Bálint
2. Zsolnai Márk
3. Simon Ákos

Országos Bajnokságon legeredményesebb versenyző Orsós Krisztofer volt, aki pálya OB-n való 10. helyével érdemelte ki a díjazást.

A Tamási MTB Sport Club versenyzői közül a legeredményesebbek:
1. Varga Viktor
2. Szedeli Krisztián
3. Varga Marcell

A díjátadó gála csúcspontja minden évben a Vándorkupa átadása szakáganként (országúti és MTB), melyre évről-évre az elmúlt szezon legkiválóbb és bravúros versenyzőinek neve kerül fel.

Sajnos ez alkalommal az Országúti Vándorkupa nem került kiosztásra.

A 3 éve alapított MTB Vándorkupát ezúttal Varga Viktor vehette át, aki eredményei mellett a kerékpársporthoz való hozzáállásával és aktivitásával érdemelte ki a díjat.

A Díjátadó Gála után ismét néptáncos műsor szórakoztatta a vendégeket, majd közös, nyitótánccal kezdetét vette a báli mulatság, melyhez a zenét - az elmúlt évekhez hasonlóan - a TAXI zenekar szolgáltatta.

Éjfél előtt, illetve éjjel 2 körül két részletben került sor az elmaradhatatlan tombolasorsolásra, ahol rengeteg ajándék talált gazdára, értékes ajándékcsomagok, dísztárgyak, ajándékutalványok formájában. A fődíj hagyományosan egy MTB kerékpár volt. A sorsolást követően hajnalig folytatódott a mulatság.

A bálról és a díjazottakról további információk, képek, videók a www.tamasikerekparsport.hu oldalon találhatók.

Ismételten köszönjük a bál támogatóinak, a tombolatárgyak felajánlóinak, a bál szervezőinek segítségét, köszönjük a Koppány TV részvételét illetve a Tamási Rádió médiatámogatását.

Farkas Ferenc

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei