ESEMÉNYNAPTÁR

A Magyar Államkincstár 2019. február 7–én, csütörtökön új állampapír értékesítési pontot nyitott a Tolna megyei Tamásiban. Az értékesítési pont minden csütörtökön 9:00 és 15:00 óra között várja az ügyfeleket. Ezzel a lépéssel 74-re bővül a Kincstár azon állampapír forgalmazó helyeinek száma, ahol személyes ügyintézésre nyílik lehetőség az állampapírokkal kapcsolatban.

A bővítést egyértelműen az állampapírok iránt megnövekedett erős lakossági érdeklődés tette szükségessé. A Kincstár által kezelt ügyfeleknél lévő állampapír állomány 1269 milliárd forintra növekedett 2018-ban, amely 17 %-os növekedést jelent az előző évhez képest. Az állampapír állománnyal párhuzamosan jelentősen bővült az aktív értékpapírszámlával rendelkező ügyfelek száma is: a 15,2 %-os éves emelkedés eredményeként számuk megközelítette a 260 ezret.

Az állampapírokon belül a legkeresettebbek a kétéves fix és az inflációhoz kötött kamatozású államkötvények voltak. Ugyancsak kiemelkedően sikeres volt a 2018-as év a Babakötvény szempontjából. A 43%-os növekedés eredményeként az állomány megközelítette az 55 milliárd forintot. Ezzel párhuzamosan a Babakötvényhez kapcsolódó Kincstári Start-értékpapírszámlával rendelkezők száma 1 év alatt közel 20 %-kal nőtt, és 2018. év végére elérte a 168 ezret.

Tolna megyében a megyeszékhelyen kívül Dombóváron, Pakson és most már Tamásiban lehet személyesen is állampapírokat vásárolni. Csütörtök a piacnap, amikor sokan jönnek vásárolni és ügyet intézni Tamásiba. A várhatóan megnövekvő érdeklődés eredményeként ez évben még a 2018. évinél is jobb értékesítési eredményekre számít a Kincstár. Az elmúlt évben bekövetkezett 10%-os növekedés eredményeként a kincstári ügyfelek állampapír állománya Tolna megyében megközelítette a 18 milliárd forintot, miközben az aktív ügyfélszámlák száma 16,1%-kal, 5105-re emelkedett.

Magyar Államkincstár

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei