ESEMÉNYNAPTÁR

A Magyar Nemzet és a TEOL is beszámolt róla, hogy Tamási önálló célpontként kerülhet fel a hazai turizmus térképére

Tamási önálló célpontként kerülhet fel a hazai turizmus térképére

Ezerharmincnyolcan vettek részt egy Tamásira és térségére vonatkozó felmérésben, amelyből kiderült: a város önálló célpontként kerülhet fel a hazai turizmus térképére. Egyre többen akarják felfedezni az egykor az Esterházy-hercegek által is kedvelt vidéket, akár többnapos kirándulás során – olvasható a Tolna megyei hírportálon, a teol.hu-n.

Az Innotime Hungary Kft. az idén tavasszal végezte el országos online kérdőíves kutatását, amely alapján kiderült, hogy Tamásinak és környékének mi a legfőbb vonzereje. A felmérésben részt vevő válaszadók hetvenkilenc százaléka korábban még soha nem járt a településen, de a felmérés felkeltette az érdeklődésüket a fürdő, a táj és a kirándulási, valamint túrázási lehetőségek iránt. Huszonegy százalékuk már járt Tamásiban. Ők eddig legfeljebb egy napot szántak gyógy- és élményfürdőzésre, de a válaszadások során felismerték a kínálat sokszínűségét. Ezek közül magasan kiemelkedik a helyi termékek, a gasztronómia, a borok, amelyekre a helyi éttermek kínálatukkal építkezni tudnak, ha a térség hagyományos sváb ételeit teszik az étlapra. Az aktív turizmus nyújtotta lehetőségek közül elsősorban a természetjárás és kerékpározás keltette fel a figyelmet.

A válaszadók Tamási jelzett túraútvonalait és kiépített tanösvényeit szervezett vagy egyéni formában egyaránt felfedeznék, mint ahogy a települést átszelő és a szomszédos falvak látnivalóit érintő kerékpárútvonalakat is – leginkább saját biciklivel. A várost körülölelő Miklósvári Parkerdőben a tizennyolcadik századra visszanyúlóan kultikus hagyományai vannak a vadászatnak. Ám a megkérdezettek inkább csak az ehhez kapcsolódó kultúrtörténeti programok iránt érdeklődnének.

Ugyanígy a horgászatot is megelőzik a környező települések várainak, kastélyainak, múzeumainak és a Dám Pont Látogató Központnak a felkeresése. Utóbbit a válaszadók nyolcvannégy százaléka mindenképp meglátogatná, hogy megismerkedjen Tamási épített és kulturális értékeivel.

A válaszadók hatvankilenc százaléka szívesen összeköti az aktív turisztikai programokat meleg vizes fürdőprogrammal. Huszonhárom százalékuk pedig a fürdő kínálatától függően tervez.

Jó hír számukra, hogy a gyógyfürdő, a szolgáltatásai folyamatos frissítése mellett, 2022-től megújult szabadtéri résszel, többek között csúszdaparkkal várja majd a vendégeket.

Forrás: magyarnemzet.hu, teol.hu
Fotó: Mártonfai Dénes

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei