ESEMÉNYNAPTÁR

Az egészségügyi dolgozókra háruló különösen nagy megterhelés idején, munkájuk támogatása és a járványügyi feladatok ellátása érdekében az egészségügyben szolgálatot teljesítő munkavállalók ingyenesen és korlátlanul utazhatnak a veszélyhelyzet ideje alatt a helyközi – továbbá Tamási Város Önkormányzatának 53/2020. (III. 30.) számú határozata alapján a helyi - közösségi közlekedési eszközökön, így a Volánbusz Zrt. helyközi és helyi járatain is.

Az egészségügyi dolgozók a díjmentes utazásra való jogosultságukat több módon igazolhatják az ellenőrzés során: az egészségügyi szolgáltató vagy fenntartó által 2019-ben vagy 2020-ban kiállított, évi 12 alkalmas, személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával együtt érvényes utazási utalvánnyal, az egészségügyi szolgáltató, fenntartó által kiállított igazolással, vagy – az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek részére kiállított – egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvánnyal.

Az egészségügyi dolgozói jogviszonyt igazoló, 2020. március 31-ig érvényes igazolványok, igazolások és utalványok érvényben maradnak a veszélyhelyzet megszüntetését követő tizenötödik napig. A 12 alkalmas utazási utalványok a veszélyhelyzet idején korlátlan alkalommal használhatók utazásra; a veszélyhelyzetet követően – az érvényességi időn belül –igénybe lehet venni az utalvány korábban fel nem használt 50 százalékos utazási kedvezményeit.

A Volánbusz Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által rekordgyorsasággal elkészített és március 23-án bevezetett, mobiljegy vásárlására szolgáló applikáció jelenleg nem akadálymentesített, de fejlesztése nagy erőkkel folyik. Az alkalmazás akadálymentesítéséig a Volánbusz Zrt. helyközi járatain a vakok és gyengénlátók 90 százalékos kedvezményű menetjegy váltása nélkül, ingyenesen utazhatnak.

Tamási Város Polgármestere

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei