ESEMÉNYNAPTÁR

2020. március 16. napjától a Dombóvári Szent Lukács Kórházban az elektív, tervezhető ellátások (fekvő, egynapos szakellátás, újabb rehabilitációs ellátások) a Magyarországon fennálló járványügyi helyzetre tekintettel és a kormányzati intézkedések végrehajtásának részeként szünetelnek.

Az akut ellátást igénylő  sürgős esetek és a súlyos egészségkárosodás veszélye miatt nem halasztható betegellátások továbbra is folyamatosan történnek. A jelenleg folyamatban lévő rehabilitációs ellátások megtörténnek, azonban új betegfelvétel kizárólag  aktív kórházi osztályról történő átadással történik, a korai rehabilitáció részeként, az elérhető legjobb állapot elérése céljából.
A járóbeteg ellátásban az általunk működtetett rendelőintézetekben a sürgős illetve tartós egészségkárosodás potenciális  veszélyének kitett betegek ellátását végezzük, egyéb járóbeteg ellátások további intézkedésig felfüggesztésre kerülnek. A sürgősségi járóbeteg ellátást elsősorban a dombóvári rendelőintézetben biztosítjuk. Tamási rendelőintézetben a járóbeteg szakellátások többsége nem vagy korlátozottan lesz elérhető. Az előjegyzett betegek értesítése folyamatosan történik.

Kérjük a betegeket, hogy szükség esetén telefonon vegyék igénybe a szakorvosi tanácsadásokat.

A diagnosztikák területén laborvizsgálatra, röntgen, ultrahang vizsgálatra csak sürgősség fennállása valamint tartós egészségkárosodást okozó betegség vagy állapot esetén van lehetőség.

A szűrővizsgálatok, kontroll vizsgálatok, tervezhető kivizsgálások, gondozási tevékenységek szünetelnek, kivéve, ha elmaradásuk állapotromláshoz vagy egészségkárosodáshoz vezetne.

Azon betegeink, akik kontroll vizsgálat céljából vagy szakorvosi javaslat lejárta miatt mennének a szakrendelésekre, halasszák el azt,  mivel a hazánkban a COVID-19 vírus járvány okán  kihirdetett vészhelyzet miatt a módosított 32/2004.(IV.26) ESZCSM rendelet alapján  emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre, gyógyászati segédeszközökre kiadott szakorvosi javaslatok  érvényben maradnak a vészhelyzet megszűnését követő 90 napig.

A diagnosztikus vizsgálatok leletei az EESZT felületén elérhetők, ezért kérjük a leletkiadás személyes átvételének mellőzését.

A járóbeteg szakellátás igénybevételnek lehetőségeit az alábbi táblázat tartalmazza:

Szakrendelések működési rendje a Dombóvári Szent Lukács Kórház telephelyein

Minden olyan pácienst, akinek a személyes vizsgálata nem tűnik feltétlen indokoltnak, ezentúl távkonzultációban lássanak el, ezzel is minimalizálva az orvos-betegtalálkozók számát
Telefonos konzultáció esetén a telephelyek központi telefonszámán keresztül:
Dombóvár: 74-564000
Tamási: 74-471211
Pincehely: 74-406682

 

Szakrendelés Dombóvár Tamási
Sebészet Eddigi rend szerint * Eddigi rend szerint *
Labor Eddigi rend szerint * Eddigi rend szerint *
Szülészet - nőgyógyászat Eddigi rend szerint * Szünetel
Belgyógyászati típusú ellátás (kardiológia, diabetológia, endokrinológia, nefrológia) Telefonos konzultációs lehetőség +
Sürgősségi fogadóhelyen *
Telefonos konzultációs lehetőség
Gasztroenterológia Eddigi rend szerint * nincs
Tüdőgyógyászat Kedden * Szerdán *
Bőrgyógyászat Eddigi rend szerint * Szünetel
Urológia Eddigi rend szerint * Szünetel
Szemészet Eddigi rend szerint * Szerdán *
Fül - orr - gége Eddigi rend szerint * Szünetel
Pszichiátria Eddigi rend szerint * Telefonos konzultációs lehetőség
Neurológia Eddigi rend szerint * Szünetel
Onkológia Eddigi rend szerint Csütörtökön
Reumatológia Eddigi rend szerint * nincs
Gyermekgyógyászat Eddigi rend szerint * nincs
Radiológia Eddigi rend szerint * Csak röntgen *, UH Dombóváron*
Fizikoterápia 65 év feletti betegek kivételével a megkezdett ellátások 65 év feletti betegek kivételével a megkezdett ellátások
Ortopédia Szünetel Szünetel

*Az akut ellátást igénylő sürgős esetek és a súlyos egészségkárosodás veszélye miatt nem halasztható betegellátások


A munkaidőben elérhető sürgősségi szakellátások mellett ügyeletben a kórházunkban biztosítható ellátások egykapus rendszerben, sürgősségi fogadóhelyünkön történnek. Koronavírus fertőzés gyanúja esetén az érintett beteget a területileg illetékes  infektológiai osztályra történő szállításáig elkülönítjük.

A beteglátogatás a  kórházban szünetel. Beteget csak az egészségügyi törvényben meghatározottak szerint lehet látogatni, kiemelten a súlyos életveszélyes állapotban lévő betegeket. A látogatás azonban csak azoknak a közvetlen hozzátartozóknak engedélyezett, akik járványügyi szempontból minden tekintetben tünetmentesek. Nekik is be kell tartaniuk a járványügyi szabályokat, védő felszerelést kell viselniük.

A látogatási tilalom idején az otthonról hozott csomagok, élelmiszerek 2020 március 18-tól kezdődően csak központi átadást követően kerülhetnek a betegekhez. A csomagok leadása az intézmény belső főportáján történik munkanapokon 11-13 óráig, hétvégén és egyéb munkaszüneti napokon 10-13 óráig. A leadott csomag tartalmáról az átadáskor leltár készül. A csomag nem tartalmazhat romlandó élelmiszert, élvezeti szert és egyéb értéket (pl. pénzt, nemesfémet stb.). Az átadott csomagra kívülről jól látható helyen és olvashatóan kerüljön feltüntetésre a csomag címzettje és az őt ellátó osztály neve. A csomagok beteghez történő eljuttatásáról az intézmény munkatársai 13 óra után gondoskodnak.

Kórházunk minden munkatársa nevében kérem segítő együttműködésüket és megértésüket  valamennyiünk egészségének megóvása érdekében bevezetett korlátozások gyakorlati alkalmazása során.

Dr. Kerekes László
főigazgató

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei